Google translate voorlopige vertaling
Kleur: Rood
Druif: 100% Sagrantino
Eerste jaar van productie: 1979
Wijngaarden: een wijngaard in Bevagna (Pg) in Vocabolo Arquata op 250m hoogte, blootstelling Zuid op klei-kalkhoudende. Een wijngaard in Montefalco, op 250m hoogte, blootstelling Zuid-Oosten, op zand-klei-kalkhoudende bodem. Plantdichtheid: 5.000 per hectare
Omschrijving: het giet een diep robijnrood. De krachtige geur van wilde kersen, bramen en pruimen ontwikkelt noten van grafiet, zoethout, jeneverbessen en aromatische kruiden. De tannine weven, de versheid, de alcohol en suiker zijn goed uitgebalanceerd. Deze wijn vast te stellen wordt in vaten gedurende minstens 2 jaar en in glas jaar voor 2 meer, het verbeteren van de tijd gedurende ten minste 10 jaar. Het begeleidt sterke oude kazen, superieure vleeswaren, gegrild vlees en vlees van wild
Oogst: handgemaakt in de tweede week van oktober
Vinificatie: druiven worden geplet en-de steel, wordt de fermentatie in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 28 ° C. maceratie van 3-4 weken met over en delestage pompen. Vergrijzing: vaten van 30 hl en tonneaux voor 28 maanden. In fles ten minste 12 maanden
Aanwezig vintage: 2007
Alcohol: 14,5%
Liter: 0750 lt
Prijzen: 4 stelle VINIBUONI D'ITALIA 2013 - VINO SLOW GUIDA SLOW WINE 2013 - MEDAGLIA D'ARGENTO Concours Mondial BRUXELLES 2014
Eigen notitie DFW: Ik heb een zwak voor Sagrantino wijnen, hoewel de druif geen echte doorbraak schijnt te maken. Deze Adanti 2007 is een topper, maar verdient ook een extra waarschuwing voor nieuwelingen tot Sagrantino ( en dit geldt voor de meeste Sagrantino's): de meeste mensen kopen wijn om onmiddelijk of op korte termijn te drinken. Dit kan, ook met deze wijn, maar de tannines zijn nog niet helemaal geïntegreerd en zullen binnen een jaar of 4-5 véél zachter zijn - en binnen 10 jaar misschien nog meer. Een uitzondering is de 2008 (ook in voorraad) van dezelfde producent die uitzonderlijk toegankelijk is om nu te drinken. U heeft dus bij ons de keuze tussen een wijn die we eerder aanraden om te bewaren en een wijn die nu al zeer lekker is.