Home » Producenten » Gallino

Gallino

Gallino
Een paar kilometer van het kanaal, in de groene heuvels van de Roero, één van de belangrijkste regio's in de Piemontese wijn scene, brengen Philip en Mary, met hun kinderen John en Laura hun dagen door in het midden van de wijngaarden, bezig met de zorg en het zorgvuldig selecteren van de druiven die hun de wijn van hun kelder geeft.

Het bedrijf is al lange tijd een belangrijke aanwezigheid in de Roero wijn scène, gekend voor de kwaliteit van haar producten. Deze passie is doorgegeven van generatie op generatie.

Het is moeilijk te zeggen wanneer de familie Gallino begon met de productie van wijn, omdat de oorsprong verloren gegaan is in de tijd, maar men weet zeker dat Stephen, geboren in 1886, zich al bezighieldt met de productie van Barbera en Nebbiolo.

Zijn zoon Felice (Licin) werd geboren in 1904. Later komt er nog zijn zoon Filips bij die geboren werd in 1939. Zij zijn aan de basis van een bedrijf dat voor 50 jaar een actieve bijdrage aan de groei van de kwaliteit van de producte in deze regio. Zij werken aan de reputatie van de Roero wijnen wereldwijd. 

In 1972 is het één van de eerste bedrijven die de lang vergeten Roere Arneis doen herleven. In de internationale markten is deze nu bekend als één van de beste witte wijnen van Italiaanse afkomst.

Dankzij de hulp van zijn vriend Matthew Correggia, is Philip in 1994 begonnen met de productie van superieure wijnen, uit een verdunnen van de aanplanting van de druiven en een rijping in kleine eikenhouten vaten. Na een paar oogsten "om uit te proberen" kregen ze al grote prijzen van de bekendste magazines in de industrie. Dit succes zal een belangrijke impuls aan de groei van het bedrijf te geven.

Vandaag worden in de wijngaarden, die zich uitstrekken tot ongeveer 15 hectare, de behandelingen strikt uitgevoerd in overeenstemming gericht op kwaliteit. Ook het snoeien heeft als doel zich te richten op kwaliteit boven kwantiteit.
De manuele oogst duurt 3-4 weken en de hele familie is betrokken. Dit werk is zeer cruciaal voor de wijn die je krijgt en wordt strict gevolgd met name door Philip, die met zijn inmiddels opgedane ervaring de optimale tijd voor het oogsten van de druiven kan te begrijpen.

Naast de beste traditie worden altijd met behulp van de meest geavanceerde technieken (die zoon Gianni volgt met passie) voor het beheer van het wijnhuis gezorgd. Dat, gecombineerd met respect voor de traditie, zorgt voor het uitvoeren van het door zijn voorouders met succes het begonnen werk . 

Zelfs zijn zus Laura, die haar jeugd doorbracht in de velden en wijngaarden, blijft betrokken bij het bedrijf. Na een aantal jaren waar zij geheel wijdde aan de familie en het verzorgen van de meest uiteenlopende activiteiten, zoals het werk in de wijngaard maar ook in de kelder, concentreert zij zich nu vooral in de administratieve en marketing . 

24 +
Geen producten gevonden...

Twitter

Facebook

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »