Home » Producenten » Ruggeri & C.

Ruggeri & C.

Ruggeri & C.

Ruggeri is één van de weinige écht grote wijnmakerijen die we in ons portfolio hebben. Ik ontmoette hun vertegenwoordigster op een wel héél toevallige manier op Prowein 2014: ze was op één van de Italiaanse standen waar ik eigenlijk naar een andere producent op zoek was. Toevallig lag er een foldertje van die producent op de verkeerde plaats.  Voor ik het wist was ik prosecco aan het proeven. Ik was niet op zoek naar prosecco maar de smaak was opgeslagen in mijn computer.

Toen ik dan recent toch mijn gamma met prosecco ging uitbreiden, dacht ik weer aan Ruggeri, met hun mooie aanbod. Toen besefte ik dat het een heel groot bedrijf was, gewoonlijk niet echt mijn ding, maar na stalen aangevraagd en geproefd te hebben was het duidelijk: zij zijn bij de betere producenten. Om een lang verhaal kort te maken: Ruggeri maakt vanaf nu deel uit van ons gamma. Onze keuze wordt trouwens achteraf bevestigd door een reeks Italiaanse en internationale rewards, waar Ruggeri zelfs tot de beste prosecco ter wereld wordt uitgeroepen.

De Ruggeri wijnmakerij, die in 1950 werd opgericht door Giustino Bisol, werd oorspronkelijk gehuisvest in kleine ruimten in het dorp Santo Stefano di Valdobbiadene. Na een tijdelijke verhuizing naar een grotere locatie in het centrum van het dorp, in het begin van de jaren negentig werd het verplaatst naar nieuwe, grotere en meer rationele gebouwen die kan ontvangen en verwerken bijna 3.000 ton druiven die er worden gebracht elke oogst.

De Prosecco Superiore DOCG druiven worden meestal geleverd door meer dan honderd wijnbouwers. Bijna alle van hen hebben hun wijngaarden in de gemeente Valdobbiadene, terwijl 25 ook groeien Cartizze druiven. Opgemerkt moet worden dat veel van de superieure wijngaarden in de historische wijken van S.Pietro di Barbozza liggen. Santo Stefano en Saccol, die altijd bekend om het produceren van de beste in termen van kwaliteit zijn geweest. Ruggeri is eigenaar van een kleine wijngaard van Cartizze en 20 hectare op de nabijgelegen Montello, 12 van hen zijn bebouwd met Pinot Grigio en Glera (traditioneel genoemd Prosecco). Ongeveer 1 hectare is gewijd aan de teelt van Recantina, een oude en authochtonous rode druivensoort, die werd teruggevonden dankzij het harde werk van de samenwerking met het Istituto Sperimentale Per la Viticoltura di Conegliano (School voor Wijnbouw van Conegliano).

De Ruggeri wijnmakerij is goed uitgerust om te gaan met de grote oogst; heeft twee volledig onafhankelijke lijnen voor het ontvangen van druiven en 5 zachte persen, waardoor het afzonderen van de wijngaarden- oogsten ook de piekuren.
Voor ongeveer 20 jaar, is de jaarlijkse productie is rond de één miljoen fles mark, waarvan 60% wordt wereldwijd gedistribueerd in Italië en de rest aan 35 landen.

12 +

Ook de prosecco wereld gaat meer en meer naar "brut", en recent komt daar ook de officiële rosé bij, eindelijk toegelaten in de Prosecco DOC

€15,00

Prosecco zoals die hoort te zijn, droog en fruitig.

€15,00

Ook de prosecco wereld gaat meer en meer naar "brut", en de Italianen zelf beginnen ook regelmatig de meer typische "extra dry" in te ruilen. Zoek niet verder voor Uw aperitief!

€14,00

Twitter

Facebook

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »