Met de selectie van Vino Nobile "Quercione", komen we in de categorie van de beperkte wijnproductie. Deze interessante wijn is perfect afgestemd tussen traditie en moderniteit, elegantie en intensiteit. Er worden eigenlijk minder dan vijfduizend flessen geproduceerd. Ondanks dat het een relatief jonge wijn is, is haar weg naar volwassenheid is nog lang. Het is een elegante en diepe wijn die grote emoties kan geven indien ten minste een half uur geopend voor het drinken (eigen notitie: ik raad minsten een tot anderhalf uur aan). De smaak wordt gekenmerkt door een grote harmonie, ronde en verfijnde tannines samen met een nasmaak die haar stempel drukt voor persistentie en intensiteit. Het is een wijn die moeilijk te vergeten is.
DRUIVENRASSEN: Sangiovese (Prugnolo Gentile 90% - Canaiolo e Mammolo 5% - Merlot 5%)
Oogstperiode: Eerste tien dagen van oktober
OOGST: Handmatig
VINIFICATIE en veroudering: een gecontroleerde temperatuur vinificatie in roestvrij stalen container, veroudering deel in grote Franse eiken vaten en een deel in kleine Franse eiken vaten (barrique) voor 24 maanden. De wijn wordt in de fles gerijpt minstens 36 maanden.
FOOD PAIRING: Voorgerechten (in Italië tenminste) met gestructureerde sauzen zoals pappardelle met wild zwijn, rood vlees, perfect met Florentijnse steak. Ook met zeer oude kaas, zoals Pecorino van Pienza.