Ghisolfi
Langs de weg die van Castiglione Falletto tot Monforte slingert, ligt de wijnmakerij van Attilio Ghisolfi, midden tussen de wijngaarden van Bussia, één van de beste crus in het Barolo wijngebied. Het bedrijf word gerund door Gianmarco sinds 1988 toen hij het van zijn vader overnam. Hij besliste toen om zelf op de boerderij wijn te gaan produceren. Eerder was er altijd in bulk verkocht.
De traditionele lokale variëteiten (Nebbiolo, Barbera, Freisa) worden geteeld op ongeveer 7 hectare wijngaarden, naast een andere voor dit gebied vrij ongebruikelijke druif: Pinot Noir.
Het meest prestigieuze label is Barolo Bricco Visette, maar sinds de millesime van 2000 wordt het - in alleen de beste jaren - vervolledigd door het echte paradepaardje van de wijnmakerij, Fantini Barolo Riserva.
Van mindere reputatie, maar niet minder belangrijk, zijn andere wijnen van het bedrijf:
Barbera d'Alba Vigna Lisi, Maggiora Barbera d'Alba, Langhe Alta Bussia, Pinay en Langhe Nebbiolo Langhe.
De Ghisolfi familie weet dat het maken van een grote wijn meer vraagt dan alleen een goede wijnmaker: van fundamenteel belang zijn de grond, de wijngaard en de tradities overgeleverd in de tijd. Dat is de reden waarom zo veel aandacht aan de wijngaard besteed wordt, en aan de handhaving van een ecologisch evenwicht. Dit betekent het direct opvolgen van het snoeien tot aan de oogst.
Met als doel het verkrijgen van een productie die zo eco-compatibel mogelijk is, worden de juiste behandelingen uitgevoerd in de wijngaard met koper en sulfaat-gebaseerde producten die minder impact op het milieu hebben. Om de normale bacteriële flora in de grond te handhaven, wordt alleen mest van organische oorsprong gebruikt en wordt het onkruid onder controle gehouden door mechanische middelen, zonder het gebruik van chemische herbiciden.