Umbrië
Een wijn met een enorme power en structuur, waarvan de stevige tannines moeten versmelten met de aroma's van het fruit en de specerijen, en met het gebruikte hout van de vaten. Bij Scacciadiavoli zijn ze meesters in het vak; verder doet de tijd zijn werk.
De Montefalco Rosso is ontstaan om naast de power van de Sagrantino een frissere wijn te hebben die breed inzetbaar is bij de maaltijd. Het is een blend samengesteld uit 60% Sangiovese, 15% Sagrantino en 25% Merlot. Deze jaargang kreeg de 3 Bicchieri!
Grechetto is een inheemse variëteit van Umbrië, met florale aroma's en bedoeld om jong te drinken als zomerwijn en met lichte maaltijden. Persoonlijk houden we ook van een iets verouderde Grechetto, wanneer er meer toetsen van honing en amandelen bij kome
Dé originele Sagrantino. Inderdaad, vroeger werd er alléén maar Passito van gemaakt. Deze zoete wijn, gebalanceerd met mooie zuren, is niet alleen lekker bij een stukje chocolade maar werd ook bij een feestmaal geserveerd, zoals bv bij Lam met Pasen
Scacciadiavoli miste in het gamma een meer gestructureerde, complexe , volle witte wijn om bij rijkere gerechten te kunnen serveren. Met deze blend van Grechetto, Chardonnay en Trebbiano Spoletino ontstond de Montefalco Bianco DOC, een volle, complexe wij
Deze método classico schuimwijn met een zeer fijne en delicate perlage rust minimum 36 maanden "sur lie". Dit geeft een rijke en complexe wijn met citrus en boterige toetsen. Hij is romig en blijft hangen - een topper!
Een "vergeten" druif, die het laatste decennium een come-back heeft gemaakt bij de betere domeinen in Mntefalco en Spoleto, de enige gebieden waar de druif geteeld wordt. De moeite van de herontdekking waard!
Eigenlijk is deze passito (van gedroogde druiven) dé originele Sagrantino, die al werd gemaakt voor de droge Sagrantino geproduceerd werd. Heerlijk bij een stukje zwarte chocolade of een chocolade dessert.