Blend van 60% Aglianico en 40% Petit Verdot. Na 7 dagen post-fermentatie maceratie wordt de wijn overgebracht naar "tonneaux" van 500 liter om 8 à 10 maanden te rijpen. Daarna verfijnt de wijn nog 15 maanden op de fles. Slechts één keer geproduceerd jammer genoeg.
Intense robijnrode kleur, de smaak brengt tonen naar buiten van balsamico, bessen en zoete specerijen. In de mond is de wijn omhullend en evenwichtig, met een lange dynamische en elegante afdronk.
Eigen proefnotities:
De kleur is intens robijnrood zoals zovelen van de zuiderse wijnen. In de neus verandert hij voortdurend en het is een plezier de ontwikkeling te observeren. De diversiteit in indrukken is enorm met geuren van bessen maar ook kruiden en hints van balsamico.
De smaak is excellent en hoewel ik lees over een erg sterke smaak in het begin ervaar ik dat minder: de smaak is vol maar niet overweldigend, meteen goed in balans en elegant. De zeker aanwezige tannines zijn niet dominant en goed geïntegreerd, zo ook de alcohol. De finish is lang en aanhoudend en de nasmaak blijft heerlijk. Ik vermoed dat dit een wijn is die al heel snel zal opklimmen naar mijn lijst van favorieten...
Dat ook deze wijn met de 3 rode glaasjes van Gambero Rosso beloond is niet verwonderlijk (hoewel ik moet toegeven dat mijn smaak niet altijd in lijn is met de heren en dames proevers van dit beroemde/beruchte instituut).