Home » Italië » Sicilia

Sicilia

8 +

Frappato werd vroeger (en nog steeds) in blend gebruikt met Nero d'Avola, gewoonlijk met een licht overwicht van de Nero d'Avola (60%). Recent wordt de druif weer meer in waarde geschat en als monocépage gevinifieerd. Het is een gemakkelijk drinkende rode

€8,10

Deze druif staat officieel geregistreerd als Calabrese, maar de naam Nero d'Avola is veel bekender. Het is één van de meest belangrijke autochtone blauwe druiven van Sicilië. De wijnen zijn tegelijkertijd fruitig en kruidig, gastronomisch breed inzetbaar

€8,10

100% Nerello Mascalese van pre-phylloxera alberello wijnstokken (80-90 jaar oud). Manueel geoogst, zachte persing, 18 dagen maceratie op de schillen in cementen vaten, dan 14 maanden rijping in Franse "tonneaux". Natuurlijke malolactische fermentatie.

€37,00

100% Nero d’Avola druiven. De wijn heeft een intens robijnrode kleur met paarse tinten en biedt aroma’s van rijp bosfruit. In de mond is hij goed uitgebalanceerd met zachte tannines en een kruidige afdronk.

€14,00

Een blend van witte druiven uit Sicilië, met o.a. de aromatische Zibbibo.

€8,10

Dit is een typische druif van het westen van Sicilië. Ondanks het warme klimaat krijgen de wijngaarden toch voldoende afkoeling door de hoogte, zo'n 350 meter, en de nabijheid van de zee, resulterend in een frisse minerale en sappige wijn, waar het zilte

€8,10

Heerlijke glou glou wijn met een mooie volle smaak, bakken fruit en iets an kruidigheid van de Syrah. Top verhouding prijs / kwaliteit.

€8,00
Pagina 1 van 2

Twitter

Facebook

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »