Sicilia
Floraal bouquet met hints van roos en viooltjes. Wat kruidigheid en wilde aardbeien. Elegant en aangenaam met veel fruitimpressies in de afdronk. Drink als apero maar ook lekker bij sushi, ceviche of schaaldieren.
100% Nero d’Avola druiven. De wijn heeft een intens robijnrode kleur met paarse tinten en biedt aroma’s van rijp bosfruit. In de mond is hij goed uitgebalanceerd met zachte tannines en een kruidige afdronk.
Deze druif staat officieel geregistreerd als Calabrese, maar de naam Nero d'Avola is veel bekender. Het is één van de meest belangrijke autochtone blauwe druiven van Sicilië. De wijnen zijn tegelijkertijd fruitig en kruidig, gastronomisch breed inzetbaar
Een blend van witte druiven uit Sicilië, met o.a. de aromatische Zibbibo.
Proefpakket met de 5 nieuwe wijnen van Romano in ons portfolio aan een topprijs ter kennismaking.
Frappato werd vroeger (en nog steeds) in blend gebruikt met Nero d'Avola, gewoonlijk met een licht overwicht van de Nero d'Avola (60%). Recent wordt de druif weer meer in waarde geschat en als monocépage gevinifieerd. Het is een gemakkelijk drinkende rode
Fantastische verhouding prijs/kwaliteit voor deze Grillo. Mooie frisse zuren en een ziltigheid die hem ideaal maakt voor bij schaaldieren.
De (bijna) verloren druif Perricone maakt terug opgang. Na het succes van de "Furioso" van dezelfde producent met 3 opeenvolgende 3 Bicchieri van Gambero Rosso wordt nu deze eenvoudiger versie (op inox) geïntroduceerd. Braambes, specerijen en zoethout.