Sicilia
Frappato werd vroeger (en nog steeds) in blend gebruikt met Nero d'Avola, gewoonlijk met een licht overwicht van de Nero d'Avola (60%). Recent wordt de druif weer meer in waarde geschat en als monocépage gevinifieerd. Het is een gemakkelijk drinkende rode
De (bijna) verloren druif Perricone maakt terug opgang. Na het succes van de "Furioso" van dezelfde producent met 3 opeenvolgende 3 Bicchieri van Gambero Rosso wordt nu deze eenvoudiger versie (op inox) geïntroduceerd. Braambes, specerijen en zoethout.
100% Nerello Mascalese van pre-phylloxera alberello wijnstokken (80-90 jaar oud). Manueel geoogst, zachte persing, 18 dagen maceratie op de schillen in cementen vaten, dan 14 maanden rijping in Franse "tonneaux". Natuurlijke malolactische fermentatie.
100% Nero d’Avola druiven. De wijn heeft een intens robijnrode kleur met paarse tinten en biedt aroma’s van rijp bosfruit. In de mond is hij goed uitgebalanceerd met zachte tannines en een kruidige afdronk.
Heerlijke glou glou wijn met een mooie volle smaak, bakken fruit en iets an kruidigheid van de Syrah. Top verhouding prijs / kwaliteit.