Sicilia
100% Nerello Mascalese van pre-phylloxera alberello wijnstokken (80-90 jaar oud). Manueel geoogst, zachte persing, 18 dagen maceratie op de schillen in cementen vaten, dan 14 maanden rijping in Franse "tonneaux". Natuurlijke malolactische fermentatie.
De (bijna) verloren druif Perricone maakt terug opgang. Na het succes van de "Furioso" van dezelfde producent met 3 opeenvolgende 3 Bicchieri van Gambero Rosso wordt nu deze eenvoudiger versie (op inox) geïntroduceerd. Braambes, specerijen en zoethout.
100% Nero d’Avola druiven. De wijn heeft een intens robijnrode kleur met paarse tinten en biedt aroma’s van rijp bosfruit. In de mond is hij goed uitgebalanceerd met zachte tannines en een kruidige afdronk.
De Carricante druiven van deze Etna Bianco komen van wijngaarden op 800m hoogte. Deze karaktervolle wijn is een fijne begeleider van zeevruchten, rijke frisse salades en vis.