Piemonte
Een exceptionele metodo classico op basis van de cortese druif, 30 maanden op de gisten gerijpt. Volop aroma's van vers gebakken brood. Eerder een maaltijdwijn of met cake dan als apero.
Wijnmaker Marco maakt de meest verscheiden wijnen op basis van de Cortese druif. Dit is een wijn uit de beste percelen, een "cru" zoals Marco het noemt, gelegen in het gerucht "Rovereto" van de gemeente Gavi, waar de beste Cortese vandaan komt.
Jammer genoeg het laatste oogstjaar van deze prachtige riserva, uit een wijngaard met de Michet klonen van Nebbiolo en enkele rijen Nebbiolo rosé. Het jaar erna ging de hele wijngaard eraan door een landverschuiving als gevolg van hevige regenval...
Gian-Marco Ghisolfi maakt barolo's die al relatief jong heel genietbaar zijn. Een rijke, volle wijn met veel body, een mooie structuur en rijp rood fruit. Complex en elegant. Kan nu al gedronken worden maar kan gemakkelijk verder evolueren en kan ...
Heerlijke rosato van Fontanassa, op basis van de Dolcetto druif.
Beetje atypisch voor de streek, een blend van Cabernet Franc en Merlot. Intense robijnrode kleur met licht bittertje van Amarant in de neus, rijp rood fruit, vooral framboos en kers, en wat hints van vanille. Volle mondsmaak met aangename fluwelen, rijpe