Collectie
Een blend van autochtone druiven uit Friuli-Venezia: 20% Pignolo, 40% Schioppettino and 40% Refosco dal peduncolo rosso. Een krachtige wijn voor krachtige gerechten.
100% Nerello Mascalese van pre-phylloxera alberello wijnstokken (80-90 jaar oud). Manueel geoogst, zachte persing, 18 dagen maceratie op de schillen in cementen vaten, dan 14 maanden rijping in Franse "tonneaux". Natuurlijke malolactische fermentatie.
100% Nero d’Avola druiven. De wijn heeft een intens robijnrode kleur met paarse tinten en biedt aroma’s van rijp bosfruit. In de mond is hij goed uitgebalanceerd met zachte tannines en een kruidige afdronk.
Heerlijke glou glou wijn met een mooie volle smaak, bakken fruit en iets an kruidigheid van de Syrah. Top verhouding prijs / kwaliteit.
Ook de prosecco wereld gaat meer en meer naar "brut", en recent komt daar ook de officiële rosé bij, eindelijk toegelaten in de Prosecco DOC