Rood
Dit is een "klassieke" barolo, niet in de zin van de manier van produceren, maar omwille van het feit dat hij zoals vroeger bestaat uit een blend van Nebbiolo uit verschillende wijngaarden en dorpen.
100% Sangiovese Grosso. Een traditionele wijn waar de druiven deels uit dezelfde wijngaarden als de Brunello komen, en deels van jongere aanplantingen.
Gian-Marco Ghisolfi maakt barolo's die al relatief jong heel genietbaar zijn. Een rijke, volle wijn met veel body, een mooie structuur en rijp rood fruit. Complex en elegant. Kan nu al gedronken worden maar kan gemakkelijk verder evolueren en kan ...
Deze ongelooflijke wijn (en een persoonlijke favoriet) komt van één bepaalde wijngaard: Sommarovina: een universum van bessen, besprenkeld met delicate specerijen. Met aardse toetsen die in de afdronk contrasteren met de elegante zachtheid.
Een Rosso met voor Puglia de allochtone druiven negroamaro en aglianico. De samenstelling van de blend verschilt elke keer, naargelang de oogst en rijpheid van de druiven (en de timing daarvan). Het is een volle wijn, sappig, een echte fruitbom.
100% Nebbiolo afkomstig uit de wijngaarden van Barbaresco en Treiso. De wijn heeft een heldere robijnrode kleur die met de jaren naar granaatrood neigt. Het bouquet is zacht met hints van kruidnagel en zoethout. In de mond is hij droog en fluweelzacht.